Nahkatavara A. Eriksson Oy

HISTORIA


Oheisella asiakirjalla Anders Eriksson perusti yrityksemme 4. huhtikuuta vuonna 1891. Ajankohtaan kuuluen asiakirja on kirjoitettu ruotsin kielellä Suomen Suuriruhtinanmaan karttapaperille.  

Alusta asti liikeideamme on ollut valmistaa ja markkinoida laadukkaita nahkatuotteita suomalaisille kuluttajille ja tähänkään päivään mennessä tämä ajatus ei ole muuttunut. Yhä kiihtyvällä tahdilla yrityksemme suunnittelee yksilöllisiä, muodikkaita ja laadukkaita piennahkatavaroita kuten lompakoita ja korttikoteloita. Yksityiskohdat, valuutat ja muodit muuttuvat, mutta liikeideamme pysyy samana. Tavoitteena aina yksilöllinen ja hyvä asiakaspalvelu.

Viime vuosina yrityksemme on myös laajentunut edustamaan useita kansainvälisiä merkkituotteita, joiden laukkumallistoja edustamme Suomen markkinoilla.

 

 


 

Anders Eriksson perusti siis vuonna 1891 nimeään kantavan yrityksen, joka alkujaan valmisti mm. hevosten valjaita omassa verstaassa ja myi niitä eteenpäin samassa yhteydessä olevassa satulasepänliikkeessä. Paikka oli Turun Puutorin varrella ja myymälä toimi samoissa tiloissa yli 90 vuotta kehittyen vuosien varrella satulasepänliikkeestä nahkatuotteiden ja laukkujen vähittäismyymäläksi.
Alkuvuosina toiminta kasvoi jatkuvasti ja tuotanto oli huipussaan vuoden 1914 aikaan jolloin 60 hengen voimalla valmistettiin valjaita mm. tsaarin armeijalle.


 
Vuonna 1928 omistus siirtyi Anders Erikssonin veljenpojalle Yrjö Lehtoselle (joka vaihtoi ruotsinkielisen sukunimen takaisin alkuperäiseen suomenkieliseen).
Toiminta jatkui ja kehittyi edelleen. Sotavuodet tietysti vaikuttivat toimintaan ja hevosten tehdessä tilaa autoille nahkatuotteissakin painopiste alkoi siirtyä valjaista mm. laukkuihin ja kukkaroihin.

 

 

 


 
Vuonna 1955 Yrjö Lehtosen pojat Orvo ja Olavi Lehtonen siirtyivät yrityksen johtoon. Orvo Lehtonen toimi toimitusjohtajana ja 60 luvulla avattiin toinen vähittäismyymälä.

 

 

Olavi Lehtonen aloitti uransa yrityksessä jo pikkupoikana toimittaen tilattuja tuotteita mm. polkupyörällä. Hänen siirtyessään johtoon 1955 yhdessä veljensä Orvo Lehtosen kanssa Olavi toimi myyntipäällikkönä. Hänen toimestaan myynti alkoi laajentua suuremmalle alueelle ja vuonna 1960 perustettiin erillinen ”tukkuosasto”, joka myös alkoi tuoda maahan laukkuja ja muotia maailmalta. Melko nopeasti tuotteitamme oli myynnissä koko maassa. Orvo Lehtosen jäädessä eläkkeelle 1980 luvulla omistus siirtyi kokonaan Olavi Lehtoselle. 1980 luvun lopulla oma vähittäistoiminta lopetettiin.
 
 

 

 

1990 luvun alkupuolella Rami Lehtonen tuli jatkamaan isänsä Olavi Lehtosen työtä. Omien tuotteiden mallistoa kehitetään jatkuvasti ja tuotteista on tehty selkeämmin erottuvia merkkituotteita. Perinteinen maahantuonti on korvattu merkkituotteiden edustuksilla.
2000 luvulla palattiin juurille ja avattiin jälleen myös omia laukkuliikkeitä, joiden toiminta on eriytetty nimellä BAG STAGE. Ajankuvaan kuuluen myymälät sijaitsevat ostoskeskus Myllyssä Raisiossa, Skanssissa Turussa sekä Turun keskustassa.

Vuonna 2013 Turun Yrittäjät palkitsivat Nahkatavara A. Eriksson Oy:n / Lehtosen perheen TURUN YRITTÄJIEN VUODEN YRITTÄJÄPERHEPALKINNOLLA.

Copyright ©  A. Eriksson Oy, 2016